Skigroßraum Kitzbühel

Het skigebied beschikt over maar liefst 64 snelle kabelbanen en liften, zo'n 160 km afdalingen van alle niveaus, soms met een hoogteverschil van meer dan 1000 meter en een ultramodern besneeuwingssyteem. Er is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in dit gebied. Oude stoeltjesliften zijn afgebroken, vervangen of uitgebreid. Er is zelfs een kunstmatig meer aangelegd om als toeleverancier te dienen voor de vele sneeuwmachines. Het gebied dat kunstmatig besneeuwd kan worden is tevens vergroot.


Sinds een aantal jaren zijn de skidorpen Jochberg en Pass Turn verbonden met Kitzbühel en Kirchberg waardoor het nu een aaneengesloten skigebied is geworden. Niet alleen de skiërs en snowboarders kunnen hun hart ophalen in dit geweldige skigebied. Voor de "stille genieter" biedt dit gebied ook genoeg mogelijkheden in o.a. een 120 km groot langlaufloipen netwerk en winterwandelpaden.

Goede verbinding skigebieden

Dankzij het moderne liftennetwerk verdoe je weinig tijd met wachten. De cabinelift 3S verbindt het skigebied bij Kirchberg (Pengelstein en Hahnenkamm) met het gebied van Jochberg en Paß Thurn. Je skiet in het hele gebied van Ascha tot pass Thurn in beide richtingen zonder gebruik te hoeven maken van een pendelbus.

algemeen-ski-oostenrijk-chatel-reizen-10

Après-skimogelijkheden zijn talrijk

Van beginnerweides voor de onervaren skiërs, een skisafari vanuit Kirchberg tot de Hahnenkamm (met de afdaling 'Streif', de uitdagende en steile afdaling voor profs), ieder vindt hier zijn eigen uitdaging. Snowboarders wanen zich in het paradijs op de Kitzbüheler Horn en de Hahnenkamm.

Skigebied met mogelijkheden

Het skigebied Jochberg biedt voor ieder wat wils. Een oefenweide met skischool voor beginners. En daarnaast prachtige afdalingen door de bossen van de Kitzbuheler Alpen rondom Jochberg voor de gevorderde skiers. Het skigebied Jochberg is door een moderne kabelbaan rechtstreeks aangesloten op het populaire en grote skigebied van Kitzbühel/Kirchberg.

Andere activiteiten

Ook kan