Zillertal Arena

Het skigebied Ski Zillertal 3000 is ontstaan uit de aaneenschakeling van de skigebieden Mayrhofen, Finkenberg, Hippach en Lanersbach is het grootste deelskigebied in het Zillertal. De skiër heeft in dit gebied de keuze aan 260 kilometer aan pistes, die tot een hoogte van 3250 meter reiken..


Het gebied is voor de beginnende en gevorderde wintersporter uitstekend te doen. Zo zijn er lange geprepareerde pistes voor de beginners en steile buckelpistes voor de gevorderden. Ook snowboarders kunnen in dit gebied uitstekend uit de voeten met de aanwezigheid van een funpark.

Vanuit Mayrhofen zweeft de Penken cabinelift naar het gelijknamige skigebied. Evenals de aansluitende skigebieden en het op zichzelf staande skigebied Ahorn, biedt Penken een bonte verzameling blauwe en rode pistes. Overzichtelijke afdalingen zo breed als autobanen, ideaal terrein voor de doorsnee skiër.

algemeen-ski-oostenrijk-chatel-reizen-06

Langlaufer of Wandelaar? Geen probleem!

Bent u echter meer van het langlaufen of wandelen? Ook dan kun je terecht in dit diverse gebied, er zijn 14 km aan klassieke langlaufloipes en 14 km aan skatingsporen. Beide loipes zijn ook 's avonds verlicht! De wandelaars onder ons hebben bijna zeventig kilometer aan wandelpiste tot hun beschikking.

Gratis skibus voor skipashouders

Met één grote skipas bestrijkt u ook de rest van het Zillertal, in totaal 140 liften en 400 km piste. Tussen alle verschillende dorpen (waaronder ook Gerlos, Zell am Ziller, Fügen en Köningsleiten) rijden regelmatig skibussen waarvan u met uw skipas gratis gebruik kunt maken. Ook kunt u hiermee gratis met de trein van Jenbach naar Mayrhofen.