Europa Sportregion

Wie een echte wintersportbeoefenaar is, mag drie dingen niet missen: Een afdaling in de tiefschnee van de Schmittenhöhe, romantische slederit in het maanlicht op de Guggenbichl en ,,Kaiserschmarren" eten op de Hochzelleralm.
 

De plaatsen Kaprun en Zell am See vormen samen het skigebied "Europa Sportregion". Dit gebied behoort tot één van de topbestemmingen in Oostenrijk! Op de in totaal zo'n 130 km aan piste kan iedereen vinden wat hij zoekt, of je nu beginner bent of vergevorderd. Ook belangrijk is dat de streek erg sneeuwzeker is door de Kitzsteinhorn Gletsjer waarvan de top net iets boven de 3200 meter ligt. Voor de snowboarders en freestylers is er op de Schmittenhöhe een funpark met o.a een boardercross-park, tevens bevind zich op de gletsjer nog een tweede half-pipe die aan de wedstrijdnormen voldoet.

"Gezellig dorpsplein met veel cafés"

Bij voldoende sneeuw kan de langlaufer met ongeveer 230 km aan loipe z'n hart ophalen. Schüttdorf is het uitgangspunt van de o.a. de 200 km lange Pinzga-loipe. In januari en februari kan er bij genoeg sneeuw zelfs over het meer van Zell gelanglauft worden! Ook biedt dit gebied voor de wandelaar genoeg mogelijkheden!

Zell am See is een prachtig authentiek stadje. Het gezellige centrum is autovrij. Het dorp kent verschillende gezellige terrasjes, enkele daarvan kijken uit op het meer.

algemeen-ski-oostenrijk-chatel-reizen-12

Vertier voor iedereen

Zell am See is met name populair onder (oudere) jongeren. Het biedt veel vertier. Zo is er een bioscoop, zwembad, tennishal, squashbaan, sportschool, schaatsbaan, rodelbaan, klimbaan, manege en parapentschool. Als de Zellersee bevroren is kun je schaatstochten op natuurijs maken. Ook kun je in het dorp goed winkelen.

Veelzijdige après-ski

In Zell am See is de après-ski uitgebreid en veelzijdig. In en om het dorp zijn meer dan 90 restaurants, een twintigtal cafés en zes discotheken. De Après-skikroeg Crazy Daisy en discotheek Diele zijn zeer populair bij de jeugd.

Uitdagende dalafdalingen

De pistes van de Maiskogel en de Schmittenhöhe zijn zeer geschikt voor kinderen en de minder gevorderde skiërs. Gevorderde skiërs halen hun kick uit de Schüttabfahrt en Trassabfahrt in Zell am See.

Offpiste en buckelpiste skiën

Beginnende en half-gevorderde offpiste skiërs kiezen voor de Langwied afdaling op de gletsjer in Kaprun. Op dit stuk ongeprepareerde piste dat naast de gewone piste ligt kun je zelfs een aantal cliffjumps maken. Buckelpiste skiën kun je in de buckelsporen die vrijwel permanent dienen als trainingsspoor voor clinics en trainingen van de nationale teams.