Informatie Skigebied

Skigebied St. Anton

Het skigebied van St. Anton is bij velen geliefd om zijn diversiteit, goede pistecondities en sneeuwzekerheid tot in het dal. 97 moderne liften en gondels bieden de hoogste standaard als het gaat om comfort en veiligheid en wachttijden bestaan niet.

Dorp aan de pistes

Het sfeervolle en langgerekte dorp grenst voor een groot deel aan de pistes. Hierdoor zijn diverse gondels, stoel- en sleepliften eenvoudg bereikbaar vanaf je accommodatie. Het skigebied leent zich voor mooie tochten van St. Anton naar bijvoorbeeld St. Christoph of Stuben. Ook de pistes en het spectaculaire snowpark bij Rendl - te bereiken met een gondellift - zijn een bezoekje waard en hebben een heel eigen karakter. De skipas van St. Anton is ook geldig in het nabijgelegen Lech am Arlberg en het skigebied Warth-Schröcken. Samen wordt dit samengestelde skigebied met in totaal 305 km piste 'Ski Arlberg' genoemd. De pistes van Lech zijn sinds 2016 aangesloten op St. Anton waardoor er mooie tochten mogelijk zijn. Door de geografische ligging is St. Anton zeer sneeuwzeker. Bij zowel een westerlijke stroming als de Nordstau mag St. Anton vaak rekenen op een dik pak sneeuw.

Pistekilometers per skigebied

Sinds 2016 zijn de skigebieden van St. Anton en Lech eindelijk met elkaar verbonden door middel van de Flexenbahn lift. In 2013 werd het kindvriendelijke skigebied Warth-Schröcken al aan Lech gekoppeld met de Auenfeldjet gondellift. Hieronder vind je de pistekilometers van de oorspronkelijke skigebieden van Ski Arlberg. 
St. Anton - St. Christoph - Stuben: 121 km piste
Lech - Oberlech - Zürs: 121 km piste
Warth - Schröcken: 62 km piste 

Goede faciliteiten

Het skigebied van St. Anton is voor zowel beginnende als gevorderde skiërs een prima bestemming. Er zijn voldoende blauwe en rode pistes, diverse skiroutes en de off-piste mogelijk maken het plaatje compleet. De liftfaciliteiten zijn uitstekend en er zjin dan ook nagenoeg geen wachttijden. Er zijn drie belangrijke gondelbanen namelijk Galzig, Nasserein en Rendl. Deze gondels zorgen ieder voor een snelle ontsluiting van drie grote gedeeltes van het skigebied met ieder een geheel eigen karakter.

Beginners en kinderen

Beginnende skiërs en kinderen vanaf 3 jaar vinden in het dal perfecte hellingen en faciliteiten om te leren skiën. De skischolen en de oefenweides zijn perfect bereikbaar en terwijl de kinderen skiles krijgen kunnen de ouders vanaf het terras toekijken onder het genot van een bakje koffie. Beginnende skiërs kunnen verspreid langs het dorp kiezen uit 4 sleepliften aan een blauwe piste. Dit zijn ook de verzamelplaatsen voor de skischolen.