Sölden (Ötztal)

Het bij de Nederlandse wintersporter goed bekend staande Sölden ligt in het Ötztal, het mooiste zijdal van de Inn, vlakbij de grens met Italië. Omringd door bergen van ver boven de 3000 m, is Sölden volgens de statistiek één van de zonnigste dorpen in Oostenrijk. De hoge ligging (1400-3250 m) garandeert daarbij optimale sneeuwcondities, ook in december en april/mei. Bovendien beschikt Sölden over één van de mooiste gletschergebieden van Oostenrijk.


Gedurende het hele seizoen wordt dit gletschergebied door 4 liften verbonden met het gewone skigebied, waardoor het één groot en zeer gevarieerd skigebied is met 34 liften en ruim 140 km piste. En... absolute sneeuwzekerheid!! Zowel de beginnende skiër als de gevorderde, die afdalingen met een hoogteverschil van ruim 1700 m wil overwinnen, vindt in dit gebied de piste naar zijn smaak. Het spreekt vanzelf dat een dergelijk gebied ook veel aandacht heeft voor de snowboarders onder ons: één van de uitgebreidste en best verzorgde funparken van Oostenrijk bevindt zich dan ook hier in Sölden en wel op de Giggijoch.

"Skiën op de gletscher van 3340 meter"


De Ötztal Arena heeft als enige skigebied in Oostenrijk drie bergtoppen die boven de 3000 meter reiken: de 'BIG 3'. Voor de gevorderde skiër heeft men een uitdagende route uitgezet, de 'BIG 3 Rally', een 50 kilometer lange tocht.

Voor de gasten die voor 3 dagen of langer een skipas hebben, is het ook mogelijk te gaan skiën in Obergurgl-Hochgurgl op dezelfde skipas. Op ongeveer 15 minuten (met de skibus) rijden, ligt dit gebied met nog eens 112km skipistes voor je klaar.

solden_haus innerwald_arnold_giggijoch_thomas

Voor zowel langlaufers als wandelaars

Het Ötztal biedt, naast de loipes en wandelpaden van Sölden zelf, een keur aan mogelijkheden in de werkelijk schitterende natuur van dit dal. Het net vóór Sölden gelegen Huben/Längenfeld vormt het centrum van tientallen kilometers geprepareerde wandelpaden en langlaufloipes. Het dorp Sölden is een echt wintersportcentrum met alle daarbij behorende faciliteiten op het gebied van après-ski, uitgaan, winkelen en sport. U vindt er o.a. een natuurijsbaan en een super uitgebreid ‘Freizeitzentrum' met onder meer een zwembad, tennisbaan, sauna-en fitnessfaciliteiten, enz.

Aqua Dome

Op ca. 10 km van Sölden, in het dorpje Längenfeld, ligt het Aqua Dome. Hier wordt u één met de natuur dankzij de bijzondere vormgeving van het gebouw. De beleveniswereld heeft de vorm van een kristal, is grotendeels van glas en beschikt over een tweetal overdekte zwembaden van 25-26°Celsius. en meerdere buitenbaden van 34°-36°Celsius. Daarnaast is er ook een sauna en fitness ruimte.
Volledig afgescheiden vindt u het gezins- en kinderdeel genaamd de ‘Alpen Arche Noah’. Deze speel- en beleveniswereld heeft verschillende attracties zoals watervallen, een fontein en verscheidene glijbanen.