Het Châtel Concept

Châtel Reizen organiseert - al sinds 1985 - wintersportvakanties op basis van een plezierige formule, die een grote groep wintersporters blijkt aan te spreken. Door de goede kanten van een verblijf in een hotel te combineren met de voordelen van een appartement of chalet, kan uw wintersportvakantie nog plezieriger worden en tegelijkertijd betaalbaar blijven.
 

Sfeervolle, comfortable chalets
Uitgangspunt is een groot sfeervol chalet, dat direct aan of op loopafstand van de pistes ligt in een groot en sneeuwzeker skigebied. Ieder chalet beschikt over een gezellige gezamenlijke ruimte: de Stube. Dit is het centrale punt voor de gasten. ’s Ochtends staat hier een lekker ontbijt voor u klaar, na het skiën is er thee maar ook een warm glaasje Glühwein behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. ’s Avonds na het diner is de Stube hét ontmoetingspunt voor een praatje of een spelletje onder het genot van een kopje koffie.

header_uitzicht dorp nacht

 

Nederlands sprekende staf in het chalet
In de chalets zijn één of twee zorgvuldig geselecteerde Nederlandstalige Châtelgastvrouwen/-heren aanwezig. Naast het geruisloos doen verlopen van de huishouding van het chalet en de verzorging van een uitgebreid ontbijt, de middagthee en koffie na het diner, zijn zij tegelijkertijd uw host(ess) en vraagbaak. Zij kunnen zorgen voor eventuele korting op skipas of skihuur, organiseren activiteiten als Berghütte-maaltijd of rodelavond en kunnen daarnaast (in overleg) als babysit of gids optreden. En… u hoeft niet naar haar/hem op zoek want de gastvrouw/-heer woont ook in het chalet. Eén dag per week is de chaletstaf na het ontbijt vrij. 

De beste skigebieden van Oostenrijk
Namen als o.a. Sölden, Europa Sportregion, Arlberg, Fiss, Sportwelt Amadé, en Kitzbühel spreken voor zich!

Boeken per kamer (mogelijk vanaf de herfst)
Gaat u met z’n tweeën of met een klein groepje op vakantie? U kunt ook één of meer kamers boeken in een chalet. In een ontspannen en vrijblijvende sfeer zult u de mede chaletgasten ontmoeten. Châtel Reizen boekt sinds een aantal jaren niet alleen maar Nederlandse gasten maar ook steeds meer internationale gasten! Door de opzet van Châtel Reizen kunnen, als men dat wenst, op een vanzelfsprekende wijze contacten worden gelegd en bijvoorbeeld skitochten worden gepland. Zo kunnen onze Noorse gasten u wellicht de kleine kneepjes van het Telemarken leren!

Boeken per chalet
Als al in Nederland is besloten om als groep met elkaar te gaan wintersporten, dan kent Châtel natuurlijk de mogelijkheid om een geheel chalet te reserveren. Dus, plannen voor een familiereünie in de sneeuw, met het clubteam op stap, of samen met het hele bedrijf het behaalde target vieren: Châtel kan een prima alternatief bieden en adviseert u graag welk chalet/skigebied beantwoordt aan de specifieke wensen van uw groep. Zijn er bijvoorbeeld kinderen in het gezelschap, gaan er niet-skiërs en/of top-skiërs en/of langlaufers mee, is het een luidruchtige groep, après-ski enz. Het zijn allemaal factoren waarmee rekening gehouden kan worden om uw vakantie tot een succes te maken.

Kinderen
De Châtel-formule is ook zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. Zo kan onze chaletstaf (in overleg) bijvoorbeeld een avondje oppassen. Ook is het in onze kookchalets mogelijk om de kinderen eerst te laten dineren waarna de ouders pas aan tafel gaan als de kinderen in bed liggen. Uiteraard is standaard in ieder chalet 1 kinderbedje en 1 kinderstoel aanwezig. 

familie_winter_danielzangerl.com
De reis
De chalets zijn met de auto goed bereikbaar. Treinreizigers stappen uit in Bludenz (Gaschurn), Landeck (Fiss), Ötztal Bahnhof (Sölden en Huben), Zell am See of St.Johann im Pongau (Großarl). Stuben bereikt u via het op 3 km afstand gelegen station Langen, één halte voor St.Anton am Arlberg.

Daarnaast zijn er diverse pendelbus-organisaties die u vanaf het vliegveld naar uw plaats van bestemming kunnen brengen. 

Prijzen 

De prijzen zoals vermeld bij de beschrijving van de chalets zijn prijzen per chalet, voor een verblijf van een week op basis van logies en ontbijt (7 x logies, 7x ontbijt 6 x afternoon tea), inclusief kamer met ‘eigen’ douche/bad/toilet en exclusief reis.