Fiss - Serfaus - Ladis

In het Inntal op het grensgebied van Italië en Zwitserland ligt Fiss, gelegen op 1436 m hoogte. De omliggende gebieden houden het slechte weer vooral tegen en biedt Fiss, op het zuiden gelegen, meer dan 2000 zonuren per jaar. De mogelijkheid om op de noordkant te skiën en de vele sneeuwkanonnen zorgen het hele seizoen voor goede piste condities.


Fiss is een sfeervol Tiroler bergdorp gebleven met een plezierig evenwicht tussen landelijkheid en toerisme. Voor wat meer mondaine genoegens is er het op 3 km gelegen Serfaus. Voor ongecompliceerde après-ski in bijvoorbeeld een eeuwenoud ‘Wirtshaus' of uitgaan 's avonds, kun je in Fiss zelf uitstekend terecht. Alles is er, maar niets in té grote aantallen, en... meer dan een paar honderd meter lopen is het nooit. Dit gaat ook op voor de afstand tot de liften of de skischool.

"Zonnig dorp met 214 kilometer pistes voor de hele familie"
 

Het skigebied is voorzien van veelal nieuwe liften en moderne restaurants. De vele sneeuwkanonnen zorgen het hele seizoen voor optimale pistes en maken de dalafdalingen altijd mogelijk.

Serfaus_Fiss_Ladis_skigebied

Van de Frommes tot aan de Masner

De Masner, in Serfaus, is heerlijk skiën en de Masner hutte heeft voor een bergrestaurant een variërende menukaart. De sneeuwconditie is hier door de hoogte van 2748 meter het hele seizoen perfect. De Frommesabfahrt in Fiss is zeer in trek als dagafsluiting. Deze meer dan 10 km lange afdaling leidt naar zowel Fiss als Ladis.

Familiepret
In het gebied is niet alleen aan het skiën gedacht. De diverse attracties geven een spectaculaire onderbreking van de vooral lange en overzichtelijke afdalingen. De 'Fisser vlieger' laat je als een adelaar over de pistes vliegen. Of lekker 'tuben', met een rubberen band naar beneden glijden.

Diversiteit
De diversiteit van het gebied en de moderne faciliteiten, verwarming in de lift, maakt dit gebied tot een belevenis. Voor de niet-skiërs zijn er vele prachtige wandelpaden en is er een sneeuwmobiel die wandelaars naar de mooiste plekken brengt. Het vernieuwde Funpark is voor de doorgewinterde snowboarders een must. De kleintjes leren skiën in Kinderland waar het elke dag een feest is.

Hoewel het gebied grotendeels uit rode pistes bestaat is het uitdagend genoeg voor de expert. Off-piste is er altijd wel een hotspot te vinden. Voor de toerskiërs is er het ongerepte Urgtall of de doorsteek naar het belastingvrije Samnaun.